fbpx
SEO

Makale nedir? Seo Uyumlu Özgün Makale

Bir web site projesi düşünmeden önce Makale nedir? Sitem İçin Seo Uyumlu Özgün Makale Nasıl Yazabilirim? Soruların cevaplarını ve içerik kaynaklarınızı bilmeniz gerekmektedir. Bir web sitenin hedef kitlesine rahatlıkla ulaşabilmesi için içeriklerinin tamamen özgün ve SEO uyumlu olması gerekmektedir.

Siteniz Hızlı İndex Almıyor mu? Hızlı index Almanızı sağlayacak Mükemmel bir kaynak ister misiniz? Hemen Yorum Yaparak Talepte Bulunabilirsiniz.

Gelin Hep Birlikte Makale Hakkında detayları başlıklar halinde inceleyelim.

  1.  Makale Nedir

  2. Makale Nasıl Yazılır

  3. Makale Özellikleri

  4. Makalede Başlık Seçimi

  5. Makalede Anahtar Kelime Araştırması

  6. Makale Örnekleri

  7. Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Makale Nedir?

Makale Nedir? How to Write a SEO Friendly Article

Bir Konu Hakkında detaylı bir bilgi vermek amacıyla yazıya dökülen düşünce, görüş ve kanıtların tamamı diyebiliriz. Konu hakkında uzman olan kişilerin yazdıkları makaleler daha fazla detaylı bilgi verir ve daha fazla kanıt ortaya koyabilir.

Makale yazılı, sesli ve video olarak farklı yollarla ziyaretçilere sunulmaktadır. Sesli makaleler sıkça tercih edilse de yazılı makaleler şu an arama motorlarının vazgeçilmezi diyebiliriz.

Makale Nasıl Yazılır

Makale Nasıl Yazılır How to write an article

Makale yazmaya başlamadan önce, makalenizin içeriğinin daha önce yazılıp yazılmadığını araştırmanızda fayda olacaktır. Yazmayı düşündüğünüz içerik daha önce yazıldıysa, neler konunun içine dahil edilmiş ve ziyaretçilerin konu hakkındaki yorumlarını inceleyerek çok daha iyi bir makale yazabilirsiniz.

Arama motorlarının Serp sonuç sıralamalarında bulunan faktörlerin birisi de Son Kullanıcının istediğini verebilmekten geçmektedir.

Son ziyaretçinin ne arattığını ve neye ihtiyacı olduğunu bilerek hareket edip makalenizi yazarsanız kısa sürede başarıya ulaşabilirsiniz.

Makale Özellikleri

Bir Makaleyi yazmadan önce hedef kitlenizin nerede bulunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Google serp sonuçlarından size rahatlıkla ziyaretçilerin ulaşabileceğini düşünüyorsanız, makalenizi yazı olarak bir web sitede veya blog sitelerinde yayınlayabilirsiniz.

Bir makalenin en iyi özelliği tamamen özgün olması ve kullanıcıya istediği bilgiyi sunuyor olmasıdır. Ziyaretçilerinize makalelerinizde detaylı bilgiler verebilirseniz sürekli ziyaretçi kitlenizi arttırmış olursunuz.

Makalenizde asıl amacınızı net bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Bir şeyler öğretme amacı ile yazıyorsanız bilgiyi tüm detayları ile açmanızda fayda vardır.

Makalede Başlık Seçimi

Başlık seçimi aslında makalenin en büyük unsuru diyebiliriz. Başlıklarınız farklı ve ilgi çekici olmalı ve makalenizin hemen tamamını özetler durumda bir başlık seçmeniz önemlidir. Başlık seçimi aslında makalenin okuyucusuna “beni okumalısın “demesi gerekiyor.

Burada Makale başlıklarını SEO ile ilgili olarak incelememiz gerekiyor. (İçeriğimiz seo)

Seo Uyumlu makale başlıkları seçmeden önce Google girip, yazmak istediğimiz başlığı aratmamız gerekmektedir. Bunu ben daha önce yazmış olduğum bir makale ile örnek vermek istiyorum.

Makale Başlığım “Seo ile Zirveye Ulaş “ ve daha önceden Google de yazılıp yazılmadığını kontrol ediyorum.
makale nasıl yazılır

Daha Önce yazılmış olan makalelerin başlıklarını inceledim ve tamamen farklı bir başlık seçerek makalemi yazmaya başladım.

Seo ile Zirveye Ulaşma hikayesi adım adım ilerlemesi” diye bir başlık seçtim. Makalemde gerçek anlamda sıfırdan yapılıp ve zirveye ulaşan bir projeyi anlatarak bilgi vermeyi amaçlamıştım. Anahtar kelimem “SEO ile zirveye ulaş” olsa da başlığım daha ilgi çekici oldu. Sonuç olarak en geç 10 dakika içerisinde Google de anahtar Serp sonuçlarında ilk 2 sıra ve görsellerde ilk 10 sırada yer aldım.

Seo Uyumlu Makale Yazarak googlede birinci sırada olun

Bu sıraya anlık gelmesinin altında yatan birçok etken var. Bunlardan en önemlisi, son kullanıcının istediği bilgiye odaklanmam ve var olanlardan çok farklı olmam.

Makalede Anahtar Kelime Araştırması

Bir makale yazmadan önce hedeflediğimiz bir kitle illaki vardır. Bu kitlenin neye ihtiyacı var ve son kullanıcı ne istiyor sorularını kesinlikle net cevaplar vermeliyiz.

Örnek verelim “SEO” diye bir makale başlığı seçiyoruz. Aranma hacmi oldukça yüksek ve rekabet oranı maksimum seviyede. Eğer yeni bir web site isek ve otoriter değilsek, bu kelimede ilk sayfaya gelmek biraz zor olacaktır.

Bu anahtar kelimeyi aranma hacmi yüksek ve Rekabet oranı düşük kelimelerden yola çıkarak ilerlememiz çok kısa sürede hedef kitlemize ulaşmamızı sağlayacaktır.

Örnek vermek gerekirse “Seo Nasıl Öğrenilir” gibi anahtar kelimeler. Rekabet oranı düşük ve aranma hacmi yüksek sektörel kelimeler ile ilerlemeniz size daha çok fayda sağlayacaktır.

Anahtar Kelime Araştırmalarınızı Google arama kısmında, Google Ads Kelime Planlama sayfasından, ahrefs, semrush gibi sitelerden de yapabilirsiniz.

Makale Örnekleri

Google de milyonlarca makale örneğine ulaşabilirsiniz. Kaliteli bir makale bilgiyi kullanıcıya tam veren ve tüm detayları ile paylaşan makaledir. Makaleler sunum şekline göre görsel, yazılarak ve video ( sesli ) olarak sunulmaktadır.
Benim Kendi Web Sitemde Bulunan Bazı Makaleler

İnceleyebilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Seo Uyumlu Makale yazmak oldukça kafa karıştırıcı bir şey olsa da aslında öyle değil diyebiliriz. Makalenizin başlıklarını önceden belirlemeniz sizin daha kaliteli bir makale yazmanıza rehberlik edecektir. Giriş, gelişme ve sonuç olarak ele almanızı öneririm.

İyi bir araştırma sonucu yazılan makalelerin genelde sıralamaya çok daha kısa sürede girdiği ve hedef kitleye kısa sürede ulaştığı açıkça ortadadır. Oldukça kapsamlı ve bilgi içerikli makaleler size etkileşim ve dönüşüm sağlayacaktır.

Başlık seçimi çok önemlidir. Başlıklarınız sadece 1 adet h1 den oluşmalı ve diğer başlıklar h2, h3 diye devam edebilir.

Makalelerinizde Mümkün oldukça resimler ve videolara yer vermeye özen gösterin. Rakiplerinizin makalelerini inceleyin ve ek olarak bir şeyler eklemeye ve farklılık yaratmaya özen gösterin. Bu tür ince ayrıntılar sizi kesinlikle başarıya götürecektir.

Alıntı yapmış olduğunuz bir içerik veya görselin kaynak kodunu belirlemenizde fayda vardır. Bu Google arama motoru botları tarafından tarandığında sıpam olmadığı anlaşılabilir.

Makalenizde Dış link vermeniz size zarar vermeyecektir. Özellikle makale içeriğini anlatan ve benzer içeriklere verilen linkler size fayda sağlayacaktır.

Görüş ve önerilerinizi yorum olarak belirtirseniz mutlu olurum.

SEO hakkında daha fazla bilgile https://www.selahattin.com/seo/ sayfasından ulaşabilirsiniz.

4.9/5 - (41 {Oy})

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Hemen Ara